Effectieve tips voor veilig beleggen

Maar hoe garandeer je een veilige investering? Met deze acht tips weet je zeker dat je niet de volgende belegger bent die al je geld verliest. Aan het einde van het artikel ziet u ook meteen waar u veilig kunt beleggen.

Gebruik Je Hersenen
Onthoud altijd dat beleggen risico’s met zich meebrengt. De partijen die beweren dat het mogelijk is om zonder risico te investeren, liegen dus. Er zijn veel charmante verkopers die nietsvermoedende investeerders uit de stookruimte proberen te lokken. Als je aan de telefoon wordt gevraagd om specifieke aandelen te kopen, weet je dat er iets mis is. De makelaar zal nooit direct verkoopadvies geven.
Daarom kunt u er als algemene vuistregel van uitgaan dat een leverancier waarmee u contact opneemt niet geloofwaardig is, tenzij u het tegendeel bewijst. Betrouwbare partijen zijn doorgaans aangemeld bij de AFM.
Wees niet het volgende slachtoffer van de “Damrak Wolf”

Controleer uw geloofsbrieven
Als u veilig wilt beleggen, heeft u een veilige leverancier nodig. U kunt dit controleren door te controleren of de aanbieder de juiste licentie heeft. EU-lopers moeten zich registreren bij de lokale regelgevende instantie. In Nederland is dit de Autoriteit Financiële Markten. Buitenlandse partijen zijn doorgaans geregistreerd bij de toezichthoudende autoriteit van het betreffende land. De onverwachte wending die we vorige week op het scherm zagen, schokte iedereen.
Als een loper een record heeft, is dit een zeker teken. Ga er echter niet vanuit dat dit onderdeel betrouwbaar is, omdat de inloggegevens correct zijn. Zelfs een partij als de AFM heeft niet altijd gelijk. Kijk daarom ook of andere sites de aanbieder aanbevelen en of ze een sterke klantenservice hebben.

Kies veilige producten
Transparantie is belangrijk bij beleggen! Als je het hebt over ‘gegarandeerd rendement’, weet je dat er iets mis is. Dit bestaat niet! Het is belangrijk om de risico’s die aan het product zijn verbonden duidelijk aan te geven. Onthoud ook dat er een duidelijke relatie is tussen risico en beloning. Hogere rendementen betekenen over het algemeen hogere risico’s.
Het is duidelijk dat beleggen in stabiele aandelen veel veiliger is dan beleggen in vakantiehuizen in Cuba.

Leer het product kennen
Onwetendheid is niet veilig! Bestudeer het product daarom zorgvuldig voordat u gaat beleggen. Verschillende effecten hebben immers verschillende omstandigheden. Beleggen in aandelen is bijvoorbeeld totaal iets anders dan beleggen in onroerend goed of CFD’s. In de artikelen die het meest geschikt zijn om te beleggen leest u meer over de verschillende beschikbare beleggingsproducten. Dit is de grootste veilige beleggingstransactie die ooit met een broker is gedaan.
Bedenk in ieder geval dat de partijen achter financiële producten over het algemeen geld willen verdienen. Dus wanneer een bank een nieuw geavanceerd financieel product lanceert, zal de bank het niet doen om u te helpen. Nee, de bank wil geld aan je verdienen. Onderzoek daarom of het product u echt meer zal helpen.

Vrije tijd is veilig
Zet niet al je geld op hetzelfde product! Het is erg belangrijk om uw beleggingen te diversifiëren. Beleggen in twee verschillende Nederlandse aandelen is geen goed voorbeeld van diversificatie. Als u gestaag wilt handelen, moet u uw geld spreiden over verschillende producten, sectoren en individuele aandelen. De spread van
zorgt ervoor dat een daling in een bepaalde markt kan worden opgevangen door een andere markt. U kunt bijvoorbeeld een deel van uw vermogen beleggen in aandelen en een ander deel in obligaties. U kunt dan aandelen kopen in verschillende sectoren en landen.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *